Healthy Entrepreneurs zorgt voor basisgezondheidszorg, daar waar niemand anders komt.

Door ons opgeleide gezondheidswerkers verkopen gezondheidsproducten en zorgen voor voorlichting en advies in een eigen mini-apotheek. Dankzij de inzet van deze gepassioneerde ondernemers veranderen geïsoleerde dorpen in sterke, gezonde en goed geïnformeerde gemeenschappen.

0
ondernemers aan een baan geholpen

0
landen actief: Oeganda, Tanzania, Kenya en Ghana

0
mensen in afgelegen gemeenschappen bereikt

Healthy Entrepreneurs in 120 seconden

 

 

Werkwijze Healthy Entrepreneurs

Het bereiken van mensen in afgelegen gebieden, het kan zo eenvoudig zijn.

1: Mannen en vrouwen worden opgeleid tot Healthy Entrepreneurs, oftewel zelfstandige gezondheidswerkers. Ze leren over gezondheid, het productaanbod en het geven van voorlichting en advies.

2: Naast een starterskit gevuld met gezondheidsproducten ontvangt elke ondernemer een tablet om de lokale gemeenschap te voorzien van voorlichting en advies. Ondernemers investeren $40,- vooraf en betalen de producten geleverd op krediet binnen één jaar terug.

3: Betaalbare, betrouwbare gezondheidsproducten en voorlichting komen beschikbaar in afgelegen gebieden waardoor sterke, gezonde en goed geïnformeerde gemeenschappen ontstaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distributieketen

Healthy Entrepreneurs beheert zelf de totale distributieketen. Wij kopen betrouwbare producten zo goedkoop mogelijk in en leveren via een magazijn direct aan de ondernemers in afgelegen gebieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impact

De innovatieve, duurzame en eerlijke aanpak van Healthy Entrepreneurs is uniek in de wereld van ontwikkelingswerk. Meer dan 4000 ondernemers bereiken samen meer dan 6 miljoen mannen, vrouwen en kinderen per jaar!

Onze werkwijze verbetert de gezondheid en het welzijn van mensen, het stimuleert zelfredzaamheid door verkregen kennis en advies en geeft toegang tot betrouwbare basisproducten. Bovendien draagt het bij aan gezonde marktwerking en werkgelegenheid in afgelegen gebieden. Tenslotte heeft iedereen recht op basisgezondheidszorg.

Healthy Entrepreneurs wenst met haar werkwijze bij te dragen aan de volgende Sustainable Development Goals: gezondheid en welzijn (3), gelijkheid van mannen en vrouwen (5), goede sanitaire voorzieningen (6), einde aan armoede (1) en het creeën van werkgelegenheid en economische groei (8). De kracht en potentie van het businessmodel worden onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De Erasmus Universiteit heeft in 2016 onderzoek gedaan naar de impact van Healthy Entrepreneurs in het Kibaale district in Oeganda.

Enkele conclusies uit het onderzoek:

  • Kennis over anticonceptiemiddelen stijgt met 52%.
  • Kennis over HIV stijgt met 46%.
  • Een toename van het gebruik van anticonceptiemiddelen met 52%.
  • Een stijging van 35% in het gebruik van oplossing voor het zuiveren van water.
  • Een exponentiële stijging in de beschikbaarheid van basisgezondheidsproducten van meer dan 60%.
  • Marktprijzen dalen met 17-25% dankzij de verhoogde aanwezigheid van basisgezondheidsproducten.

Circles of change

De ondernemers realiseren via 'circles of change' structurele verandering binnen verschillende lagen in de samenleving. Met de groei van het netwerk van ondernemers ontstaat de bewustwording en wordt gedrags- en cultuurverandering rondom gezondheid en welzijn in afgelegen gebieden ontwikkeld.

Charlie (41)

Ondernemer

"I'm very happy to be a Healthy Entrepreneur. Now I can help my community with products they value and make a living for myself”

Neema (22)

Jonge moeder

"Before, I had to walk 14 kilometres to get medication for myself and my children. When I arrived there, often there were no medicines available"

Joost (43)

Oprichter HE

"Juist toegang tot gezondheidszorg in de meest achtergestelde gebieden is een belangrijke sleutel tot ontwikkeling en zelfredzaamheid"