Contact

Samenwerkingspartners

Bent u geïnteresseerd naar de werkzaamheden van Healthy Entrepreneurs en de mogelijkheden tot samenwerking? Wilt u bijvoorbeeld een nieuw netwerk uitrollen, bijdragen aan de circles of change, het aanvullen van het producten- en servicepakket van de ondernemer? Of bent u benieuwd naar Healthy Entrepreneurs en de mogelijkheden om leverancier te worden? Neem dan contact op met de oprichter Joost van Engen via [email protected].

Partners die u voor gingen: Erasmus/VU, Ashoka, Making more Health, Social Development Goals, Yunus en de Dikke Blauwe.

Veelgestelde vragen

V: Wat maakt Healthy Entrepreneurs uniek?

A: Healthy Entrepreneurs zorgt er daadwerkelijk voor dat de mensen in afgelegen dorpen in Afrika worden voorzien van basis gezondheidsproducten, voorlichting en advies.


V: In welke landen is Healthy Entrepreneurs actief?

A: Healthy Entrepreneurs heeft een hoofdkantoor gevestigd in Utrecht en is daarnaast met kantoren actief in Oeganda, Kenia, Tanzania en Ghana.


V: Valt het business model van Healthy Entrepreneurs binnen het gezondheidssysteem van de nationale overheid?

A: Alle activiteiten van Healthy Entrepreneurs versterken het nationale gezondheidssysteem met een focus op preventie en basiszorg. Healthy Entrepreneurs werkt in alle landen samen met de overheid.


V: Hoeveel kost het Healthy Entrepreneurs om een ondernemer uit te rollen?

A: Het kost gemiddeld 500 USD om een nieuwe ondernemer uit te rollen.


V: Hoeveel verdient een ondernemer per maand?

A: Dit verschilt per land en zelfs per dorp door de mate van bevolkingsdichtheid en kleine verschillen in productassortiment. Voorbeelden van een gemiddelde omzet per maand per ondernemer: Oeganda 80 USD.


V: Wat is de verdeling qua man/vrouw die ondernemer worden?

A: Binnen Healthy Entrepreneurs is 65% van de ondernemers vrouw.


V: Hoeveel mensen bereikt een ondernemer gemiddeld?

A: Een ondernemer bereikt gemiddeld 2000 mensen.


V: Hoe controleren jullie de kwaliteit van de medicijnen?

A: Healthy Entrepreneurs werkt in lijn met de richtlijnen opgesteld door de World Health Organization. Alle leveranciers moeten hieraan voldoen. Tevens voeren wij individuele kwaliteitscontroles uit.


V: Op welke niveaus heeft jullie businessmodel impact?

A: Healthy Entrepreneurs brengt een positieve verandering teweeg op het gebied van gezondheidszorg, marktwerking en de financiële situatie van de ondernemers.


V: Wat maakt Healthy Entrepreneurs duurzaam?

A: Nieuwe voorraden worden via onze eigen distributieketen op tijd geleverd worden. Hiermee genereren onze ondernemers een inkomen en blijven gemotiveerd om te blijven kopen. Hierdoor ontstaat een duurzame keten waarmee ook het logistieke centrum op termijn zelfvoorzienend wordt.


V: Op welke manier wordt het productassortiment opgesteld?

A: Het productassortiment verschilt per land, afhankelijk van de nationale wetgeving. Er worden zowel preventieve als curatieve medicijnen aangeboden en daarnaast een diversiteit aan producten op het gebied van voorbehoedsmiddelen, hygiëne, voeding, producten voor moeder/kind en veelvoorkomende ziektes.


V: Kan ik bijdragen aan het businessmodel van HE?

A: Healthy Entrepreneurs is altijd op zoek naar mogelijkheden om het business model te versterken en het aantal ondernemers op te schalen. Neem vrijblijvend contact op met Joost van Engen.


V:Kan ik solliciteren voor een functie binnen HE?

A: Healthy Entrepreneurs is een groeiende organisatie en altijd op zoek naar enthousiaste mensen met nieuwe kennis en vaardigheden. Neem vrijblijvend contact met ons op om een gesprek in te plannen en houd tegelijkertijd onze website en LinkedIn pagina in de gaten voor nieuwe vacatures.


V: Hoe werkt het met een veldbezoek in Afrika en het behalen van PE / accreditatie punten?

A: PE staat voor Permanente Educatie. Het onderhouden van de vakbekwaamheid is belangrijk en daarom dienen sommige beroepen jaarlijks PE punten te behalen om op de hoogte te blijven van veranderende regels en/of wetgevingen.

Voor meer informatie kunt u de volgende links raadplegen:

Voor apothekers

Voor huisartsen en medische specialisten

Adres

Healthy Entrepreneurs Uganda

DesignHub
5th street, Industrial Area
Kampala, Uganda


Healthy Entrepreneurs NL

Europalaan 20
3526 KS Utrecht
The Netherlands

[email protected]


Kvk-nummer: 58183167

RSIN85291477


IBAN: NL59RABO0177851694

t.n.v ST. HEALTHY ENTREPRENEURS